Πατήστε για μετάβαση στην ιστοσελίδα του Σχολείου του Σνέιθ.

Αρχική                 Επόμενη

ΠολύβιοςΗλέκτραΔιονύσιοςΓιαγιά

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΙφιγένειαΠάτροναςΖευςΣπάρτακος

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ξεκινήσει το παιχνίδι

ΑγαθονίκηΠολύβιος ο νεώτερος

Κάντε κλικ στον Παρθενώνα για να αρχίσει η ιστορία

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ξεκινήσει το παιχνίδι

ΑπολλωνίαΣπάρτακος ο νεώτερος

 Would you like to find something more on Greek Litterature and Greece?
Please click here to visit my tourist's guide for Karpenissi, my hometown. You 'll enjoy it!
Or click here to visit my homepage to find more about the owner of this site.

To site στο οποίο βρίσκεστε είναι μετάφραση ενός τμήματος από το αρχικό του Δημοτικού Σχολείου του Σνέιθ της Αγγλίας. Καλό θα ήταν να κάνετε μια επίσκεψη, είναι γεμάτο ενδιαφέροντα πράγματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλους πολιτισμούς.

Ενώ η χρήση των υπολογιστών στο ελληνικό σχολείο είναι το ζητούμενο απ' όλους, προς το παρόν, όπου διδάσκονται υπολογιστές, αυτό έχει να κάνει με κάποια επαφή των παιδιών με προγράμματα ζωγραφικής και την διδασκαλία του Word ή κάποιου επεξεργαστή κειμένου. Αυτό πάντως δεν θα πρέπει να είναι και η μοναδική χρήση ενός υπολογιστή μέσα στην τάξη έτσι δεν είναι;

Η "ανακαλυπτική" διάσταση της μάθησης, όπως προκρίνεται από τα νέα σχολικά προγράμματα δεν προωθείται αρκετά μ' αυτόν τον τρόπο, χρειάζεται ειδικό software το οποίο επί του παρόντος (2001) είναι δυσεύρετο, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα. Για το λόγο αυτό, σκέφτηκα ότι η μετάφραση του συγκεκριμένου site θα μπορούσε να συμβάλλει κάπως προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως θα παρατηρήσετε η δουλειά του Αγγλικού σχολείου πάνω στην αρχαία ελληνική ιστορία είναι εξαιρετική και πολύ εύχρηστη μέσα στην τάξη, τώρα μάλιστα που πρέπει να ακολουθηθούν τα νέα προγράμματα της "Ευέλικτης Ζώνης" και της διαθεματικής προσέγγισης των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων. (Σχολική Ζωή το 1980, Ευέλικτη Ζώνη το 2000, Εργαστήρια Δεξιοτήτων το 2020... Όλα συνέχεια αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν!!!)

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω σε ζητήματα του Πελοποννησιακού πολέμου και τις αρχαίας Ελλάδας γενικότερα, επισκεφθείτε το αρχικό site, στο οποίο μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος διευθύνσεων, - στα αγγλικά βέβαια. 

Σε περίπτωση που δεν έχετε υπολογιστή στο σχολείο, μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ την έκδοση της εργασίας σε μορφή Word έτσι ώστε να την τυπώσετε σε χαρτί. (περίπου 80 σελίδες).

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το site, σε σελίδες "*.htm", ζιπαρισμένο, για να το χρησιμοποιήσετε αυτούσιο σε υπολογιστή που δεν διαθέτει σύνδεση στο Internet.

H ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι Parouden@.hotmail.com

Κάντε κλικ εδώ για να καταβάσετε το site σε μορφή "*.pdf".

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τα φύλλα εργασίας

 Φιλικά,
Διονύσης Παρούτσας, δάσκαλος,
Καρπενήσι, 9-11-01

 

 
 
 

                                           Αρχή παιχνιδιού